· 

Koninklijke Luchtmacht kiest voor een Universal Laser van Widenhorn

Met honderden klanten in vele sectoren, zijn de medewerkers van Widenhorn al op veel plaatsen geweest in Nederland, België, Duitsland en zelfs Portugal. Maar op de laatste dag van april vond een bijzondere installatie en implementatie plaats van een Universal Laser Systeem. Dit keer niet bij een bedrijf of een school, maar bij de Koninklijke Luchtmacht op Vliegbasis Woensdrecht. Defensie is geen onbekende sector, want Widenhorn mag o.a. ook Nato C3 Agency tot haar klantenkring rekenen. Maar het blijft zeker speciaal, zeker als op het terrein van de Koninklijke Luchtmacht een F16 op ware grootte op een prachtige manier is tentoongesteld. De Koninklijke Luchtmacht heeft voor de Universal Laser gekozen na een bezoek aan het democenter van Widenhorn in Rhoon. De keuze was snel gemaakt door de hoge kwaliteit en afwerking van het systeem in combinatie met de gebruiksvriendelijkheid. Kort daarop werd de VLS 6.60 aangeschaft in combinatie met een BOFA Afzuigunit en binnen enkele weken geleverd. Alles werd binnen één dag geïnstalleerd en werkend opgeleverd.

 

MakAIRsJop op Vliegbasis Woensdrecht

Het systeem zal gebruikt worden om de creativiteit en inventiviteit van de mensen die bij de strijdkracht werken en uitgezonden worden te vergroten. In den vreemden is vaak maar weinig voor handen om een technisch probleem op te lossen. Door de kennis die opgedaan is door het lasersnijden, markeren en graveren, maar ook door het 3D printen, zullen technische problemen sneller en beter kunnen worden verholpen. Hiervoor is op de Vliegbasis Woensdrecht de MakAIRsJop opgericht. Deze speciale ruimte is ingericht met de nieuwste technieken, zoals lasergraveren, lasersnijden, 3D printen, 3D Design, maar ook elektronica, zoals Arduino en Rapsberry. Hierdoor kunnen Luchtmachters een idee uitwerken tot een prototype. Adjudant Bas is trots op wat er is neergezet, “De MakAIRsJop is een plek waar synergie tussen technische, sociale en culturele innovatie binnen de Koninklijke Luchtmacht met beide handen kan worden aangepakt! We kunnen nu werken met de modernste professionele machines. De officiële opening zal plaats vinden op 10 mei, maar er wordt inmiddels al intensief gebruik gemaakt van de Universal Laser.” Dit is een duidelijk voorbeeld hoe inventief en vooruitstrevend onze Koninklijke Luchtmacht werkt! 

 

Universal Laser Democenter in Rhoon

Wilt u zien wat de Universal Lasers voor uw bedrijf of uzelf kunnen betekenen? Dan bent u van harte uitgenodigd in het democenter van Widenhorn. U kunt hiervoor telefonisch contact opnemen (+31-(0)10-8209550) of per mail een afspraak maken. Om de kwaliteit voor een specifiek materiaal te proberen is er de mogelijkheid om kosteloos bij Widenhorn een product te snijden, graveren of markeren op een van de lasersystemen in het democenter. Op deze manier is ieder bedrijf verzekerd van de hoge kwaliteit.