· 

Roline Laser Products kiest voor de complete Universal Desktop Laser van Widenhorn

Als creatieveling had Rogé Remmits altijd al de wens om een eigen bedrijf te starten waarin hij zijn passie kwijt kon. In 2016 was het eindelijk zover en is hij gestart met Roline Laser Products. Na vele jaren in de bouwsector te hebben gewerkt, kreeg hij de mogelijkheid om van zijn hobby zijn werk te maken. De naam is een samenstelling van zijn eerste letters en het woord Line, welke zijn eigen productlijn aangeeft. Roline specialiseert zich op het personaliseren van artikelen voor zowel bedrijven als particulieren. Daarnaast ontwikkelt hij bouwpakketten voor onder andere modelbouw bootjes. De laagdrempeligheid en het meedenken met de klant in combinatie met aantrekkelijke prijzen maakt Roline een vernieuwend bedrijf in deze sector.

 

Universal VLS 3.50 30Watt met BOFA filter unit

Het enige wat hij nog nodig had, bij de start van zijn bedrijf, was een complete desktop laser waarop hij alles kon maken wat hij kon bedenken en waar zijn klanten om vroegen. Na een uitgebreide en uitvoerige zoektocht koos Rogé voor de Universal VLS3.50 met 30Watt laserbron in combinatie met een BOFA AD350 filter unit van Widenhorn. "Een aantal jaar geleden had ik al eens een ander merk thuislaser aangeschaft, maar daar was ik meer bezig om alles continue bij te stellen om een enigzins redelijk snijresultaat te krijgen," vertelt Rogé. "Als ik dan wat had gesneden had ik er nog veel nabewerking aan. De laser was ook watergekoeld, wat ook niet optimaal is. Dus heb ik alle hoogwaardige merken die in Nederland vertegenwoordigd zijn onderzocht, waarbij de Universal Laser er duidelijk als beste uitkwam, zeker qua prijs/kwaliteit. Zeker gezien alle mogelijkheden van de machine, de robuuste bouw, het uiterlijk, de ergonomische voordelen, levensduur van de bron en precisie was de Universal de absolute nummer één!"

 

Widenhorn de ideale partner

In het democenter van Widenhorn zijn zowel een platform als een desktop laser aanwezig om voor bedrijven allerlei testen te doen. Op die manier is de klant verzekerd van een optimale oplossing. Rogé koos uiteindelijk ook voor de Universal Laser vanwege de ondersteuning van Widenhorn tijdens het aankoopproces. "Tijdens de demonstratie van Widenhorn kreeg ik antwoord op al mijn vragen. Daarnaast dachten de medewerkers van Widenhorn mee over de meest optimale samenstelling van de laser en de mogelijkheden die het mij nog meer kon bieden. Dat is misschien nog belangrijker dan de lasermachine zelf. Als ik een vraag heb over het gebruik van de machine, software of instellingen, dan word ik direct geholpen."

 

Lasersysteem na 1 dag in bedrijf

De laser is in 1 dag geïnstalleerd en Rogé heeft daarbij direct training gekregen. Rogé kon direct daarna starten met produceren. "Zowel de machine als de software, zijn enorm gebruiksvriendelijk. Je hoeft ook niets in te stellen. Je kiest het materiaal en de dikte en door de complete meegeleverde materialen bibliotheek is het snij- en graveerresultaat direct mooi. Mocht ik daarnaast wat willen aanpassen in de instellingen, kan ik deze direct opslaan." De desktop laser van Roline is niet alleen uitgerust met een graveer- en snijbed, maar ook met een rotatie-as. Zo kunnen ook alle soorten ronde en ovale producten worden gegraveerd en gemarkeerd, zoals bijvoorbeeld glazen, sportbekers, pennen, etc.

 

Nog geen dag spijt

 

De machine is aangeschaft in samenwerking met de Amersfoortse Verzekeringen en Bureau Perplex, zodat Rogé voor zichzelf kon beginnen. Die stelden net als Rogé hoge eisen aan de machine en de leverancier. "Van de keuze voor de Universal Laser van Widenhorn heb ik nog geen dag spijt! Alles wat besproken en gedemonstreerd is in de praktijk ook echt mogelijk. De machine is daarnaast erg stil en door de BOFA afzuiging ook nog eens geurloos. Het is een verademing om in iets te investeren, wat ook daadwerkelijk voldoet aan de verwachting. Het is toch een hele investering voor een startende ondernemer. Maar ik zou Widenhorn en de Universal laser iedere starter of bedrijf aanraden. Zeker ook om het meedenken, steunen en begeleiden tijdens de aanschaf in combinatie met zo'n hoogwaardige machine. Met deze machine kan ik mijn bedrijf verder uitbouwen en uiteindelijk toegroeien naar een groter lasersysteem van Widenhorn!"