· 

Compacte desktopmachines als aanvulling op iedere werkplaats en voor ieder bedrijf

 

Widenhorn staat vooral bekend om de innovatieve gebruiksvriendelijke software voor plaatbewerking. Meer dan duizend licenties draaien bij honderden bedrijven en optimaliseren honderden CNC-machines in de plaatverwerkende industrie. Sinds de oprichting in 1919 werden gereedschappen en machines geleverd aan de metaalindustrie. Wat begon met simpele hamers en schroevendraaiers ontwikkelde zich naar zetbanken, flens- en boormachines. Begin jaren ‘90 verdwenen de machines en specialiseerde Widenhorn zich op software. Deze specialisatie was uiteindelijk maar tijdelijk. Want toen het familiebedrijf benaderd werd door Universal Laser Systems uit Amerika voor een dealerschap voor de hoogwaardige en industriële lasersystemen, bleek dat een ideale aanvulling.

De Lasersystemen bleken ook een mooie aanvulling voor de huidige klanten van Widenhorn. In de huidige tijd worden steeds meer producten van verschillende materialen gemaakt en ook nog eens gepersonaliseerd. Veel metaalbedrijven besteden alles wat niet metaal is uit. Met een Lasersysteem van Widenhorn, konden ze dat ook intern doen, waarbij de levertijd enorm verkort werd. Metalen kunnen worden voorzien van markeringen, bijvoorbeeld QR- of barcodes voor productherkenning. Daarnaast kunnen materialen als rubber, kunststoffen, hout, papier en textiel zeer nauwkeurig worden gesneden. Naast metaalbedrijven worden de machines ook veel toegepast in Fablabs, R&D en makershops. Niet alleen door de hoge kwaliteit, maar ook door de gebruiksvriendelijkheid en de robuuste bouw, kan met een kleine instructie iedereen van jong tot oud met de machine werken. Inmiddels heeft Widenhorn tientallen systemen mogen leveren en servicen in hele diverse marktsegmenten en van kleine maakbedrijven, scholen, grote organisaties tot multinationals, waaronder de Koninklijke Luchtmacht, Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Nieuwe Veste en de NATO.

 

Begin dit jaar is deze inmiddels aparte afdeling binnen Widenhorn onder de verantwoording gekomen van Dinant Heezen. Deze inmiddels 5de generatie binnen het familiebedrijf is enkele jaren geleden gestart met onderhoud en leveren van de machines, maar adviseert nu ook bedrijven, geeft demonstraties en regelt alles van verkoop tot transport. Hiermee heeft deze tak een enorme boost gekregen. Op de stand van de METAVAK kunt u een van de desktop systemen live in actie zien voor het markeren en graveren van geanodiseerd aluminium.

 

Desktop Watersnijmachine van Widenhorn
Nieuw in het assortiment is een desktop watersnijmachine. Veel industriële bedrijven die niet veel eigen machines hebben, besteden veel uit. Omdat gelukkig iedereen het druk heeft, lopen de levertijden op. Grote machines zijn vaak niet rendabel, omdat er relatief maar weinig producten nodig zijn. Deze unieke compacte watersnijmachine is dan een ideale uitkomst om zelf in huis metalen te produceren. De machine wordt geleverd met eenvoudige software om een DXF in te lezen. Aan de hand van de materialen database kiest de gebruiker het materiaal en de dikte, waarbij de software vervolgens de snelheden zelf regelt. Deze machine is niet alleen ideaal voor maakbedrijven, maar door de compacte bouw, waarbij de machine op ieder bureau gezet kan worden, kan deze werkelijk overal worden toegepast. Tijdens de METAVAK hopen we de machine voor het eerst live te kunnen laten zien aan het grote publiek.

 

Informatie:

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Anco Euser van Widenhorn BV op 010-8209550 of anco@widenhorn.nl. Tevens kunt u op onze website kijken www.widenhorn.nl.