· 

Bouwkeet kiest voor gebruiksvriendelijke machines van Widenhorn

Bouwkeet is de makerspace van Bospolder-Tussendijken in Rotterdam. Het is open voor alle wijkbewoners, van 10 tot 110: vooral kinderen, maar ook senioren, zzp’ers, werkzoekenden, amateur- en professionele kunstenaars. Kortom iedereen uit de buurt die iets wil (leren) maken. De begeleiders zijn enthousiaste en professionele makers die je graag helpen om je ideeën te realiseren. Dit gebeurd op vele vlakken. Van hout tot textiel en van keramiek tot metaal. In hun zoektocht naar een gebruiksvriendelijk, maar bovenal veilig nieuw lasersysteem, zijn ze uitgekomen bij de Universal Laser geleverd door Widenhorn.

 

Na een demonstratie in het demo center in Rhoon en het uitgebreide advies om aan alle normen en eisen te voldoen is gekozen voor het platform model VLS6.75 met een 75 Watt laserbron. Met deze combinatie zijn alle gewenste materialen te lasersnijden, lasergraveren en -markeren. Het lasersysteem is geleverd met een hoogwaardige Filtersysteem met maar liefst 3 ingebouwde filters, zodat de lucht optimaal gefilterd en gezuiverd wordt. Iets wat heel belangrijk is voor de omgeving waarin Bouwkeet werkzaam is.

 

De machines zijn door Widenhorn voorzien van een Automation Interface. Dit zorgt ervoor dat de laser en het filtersysteem optimaal op elkaar zijn afgestemd. Als de laser wil starten, wordt automatisch de afzuiger eerst aangezet. Als de laser klaar is, dan wordt eerst nog de overtallige rook weggehaald voordat het filtersysteem stopt. Op deze manier is een veilige werkomgeving gecreëerd voor de kinderen en begeleiders die met de machine gaan werken. Inmiddels zijn meerdere begeleiders van Bouwkeet getraind in het gebruik van de laser en wordt de machine naar volle tevredenheid gebruikt.