· 

Binder3D kiest voor een hoogwaardig lasersysteem met Afzuigsysteem van Widenhorn

Binder3D proeftuin voor 3D Printen

Binder3D is een proeftuin voor industrieel 3D printen. 3D-printen ofwel Additive Manufacturing heeft de potentie om nieuwe producten en diensten mogelijk te maken binnen verschillende sectoren en industrieën. Deze nieuwe technieken maken het mogelijk om voorheen onmaakbare onderdelen te produceren en openen deuren naar potentieel interessante businesscases. Alleen worden deze kansen pas ontdekt wanneer men aan de slag gaat en de voordelen zelf ervaart. Doorgaans blijkt dat gebrek aan tijd, kennis, begeleiding en (durf)kapitaal ervoor zorgt dat innovatieve ideeën op plank blijven liggen. Binder3D biedt bedrijven en scholen de mogelijkheid 3D printen te ervaren en ervan te profiteren zonder er direct een grote investering in te doen. Daarbij is de beschikking over een enorm breed scala aan 3D printers. 

 

Afwerken van 3D geprinte onderdelen

Behalve dat Binder3D laat zien hoe functionele onderdelen met behulp van 3D printersystemen gemaakt kunnen worden, wordt ook aandacht besteed aan de oppervlakte afwerking van het geprinte onderdeel. 

Binder3D is op zoek gegaan naar een daarvoor geschikt lasersysteem en is in die zoektocht uitgekomen bij Widenhorn. Nadat alle gerenommeerde lasersystemen in Nederland uitvoerig waren onderzocht en getest werd de een Universal Laser VLS 6.60 aangekocht in combinatie met een Purex Filtersysteem. 

 

Het lasersysteem van Widenhorn bleek uitermate geschikt om 3D geprinte onderdelen een laserbehandeling te geven, zodat deze een nog strakkere en beter afgewerkte oppervlak krijgen. Dat was uiteindelijk de doorslaggevende factor om voor deze oplossing te gaan. Daarnaast kunnen met het lasersysteem  vele andere materialen worden lasergesneden, -gegraveerd en -gemarkeerd. Zo kunnen er mallen van hout of kunststof gesneden worden, om de 3D geprinte onderdelen in te leggen voor een snelle en efficiënte laserbehandeling.

 

Direct tijdwinst in de productie

Op machines zit standaard een levertijd, maar Widenhorn stelde een demo machine beschikbaar, zodat direct kon worden gestart met de productie. De voordelen waren direct zichtbaar vertelt teamleider Victor van Ginneken. “De machine konden we direct tijdens de dag van de installatie in gebruik nemen. Hij is echt gebruiksvriendelijk en door de standaard materialen database hoef je niet eerst alles zelf uit te zoeken. Het gebruik van dit lasersysteem levert ons veel tijdwinst op en we hoeven geen arbeidsintensieve handelingen meer uit te voeren en zo worden onze engineers eveneens ontlast.”

De service was ook een belangrijke factor om voor familiebedrijf Widenhorn te kiezen. “Ze hebben een demonstratie bij ons op het bedrijf gegeven, direct met onze materialen. Wat wil je nog meer. En de ondersteuning tijdens de ingebruikname en als we een keer een vraag hebben is ook erg goed. Er is altijd een specialist bereikbaar met een oplossing. In onze branche is dat erg belangrijk.”

 

Widenhorn onderdeel van het Kennisnetwerk van Binder3D

Widenhorn is naast leverancier ook partner geworden van Binder3D. Bij Binder3D kunnen bedrijven, scholen en andere instellingen leren over alles wat met Additive Manufacturing te maken heeft. Als kennisnetwerk en experimenteeromgeving worden lezingen en seminars over verschillende onderwerpen verzorgt. Er bestaat nu ook de mogelijkheid voor bedrijven uit het Noorden om in Westerbork alle mogelijkheden van de Universal te bekijken. 

 

MixNoordOost 2022

Zowel Binder3D als Widenhorn zijn dit jaar te bezoeken op de MixNoordOost in Hardenberg. Een mooie ontmoetingsplek in een tijd dat beurzen eindelijk weer onbelemmerd kunnen. De eerste ontmoeting was 6 jaar geleden op de TIV en nu staan ze beide op dit netwerkevenement. Op de stand van Widenhorn kunt u een live demonstratie van een Universal lasersysteem zien.

 

Informatie:

Voor gratis kaarten klik hier op het logo om u aan te melden.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Anco Euser van Widenhorn BV op 010-8209550 of anco@widenhorn.nl. Tevens kunt u op onze website kijken www.widenhorn.nl.